Statisticile deceselor Covid, eronate? Ministerul Sănătății: ,,Salvăm vieți sau facem statistici”

S-a dovedit că responsabilii încă numără decesele de acum șase luni.

0

Statisticile deceselor Covid sunt eronate? Ministerul Sănătății recunoaște că datele privind mortalitatea din cauza infecției Covid-19,  nu sunt mereu actuale. În luna octombrie și începutul lunii noiembrie, țara noastră bate recordurile deceselor provocate de Covid-19. Potrivit reprezentanților din Sănătate, datele nu sunt întotdeauna proaspete. S-a dovedit că responsabilii încă numără decesele de acum șase luni. Svetlana Nicolaescu spune că nu ajung brațe de muncă.

Potrivit experților, pentru a confirma că pacientul a murit din cauza COVID-19 este nevoie de mai multe investigații, care necesită timp. Anume acesta și este motivul neregulilor în datele statistice.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 2757 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 277 în stare extrem de gravă și 49 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture