Stop nunților și cumetriilor. Când intră în vigoare noile interdicții ale CNESP

Amintim că prin hotărârea nr.64 din 26 octombrie a CNESP în R.Moldova a fost prelungită starea de urgență pentru încă 30 de zile.

0

O nouă lovită pentru pentru sectorul HoReCa, dar și pentru cei care și-au planificat evenimente. Din 8 noiembrie curent se interzic nunțile, cumetriile, dar și ale evenimente. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică pe 26 octombrie.

,,Începând cu 8 noiembrie 2021, pct. 4.5 din anexa nr. 2 la Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 62 din 22 septembrie 2021 va avea următorul cuprins: „4.5. Se sistează organizarea și desfășurarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive).”

Până acum organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive) era permisă cu participarea a cel mult 50 de persoane în spații interioare sau a 100 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea în spațiul de deservire a unei suprafețe de cel puțin 2 m2 pentru fiecare vizitator, cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19, persoanei desemnate de către administratorul spațiului unde avea loc evenimentul.

Amintim că prin hotărârea nr.64 din 26 octombrie a CNESP în R.Moldova a fost prelungită starea de urgență pentru încă 30 de zile.

Potrivit ministerului sănătății indicatorii epidemiologici s-au agravat. Până la data de 25 octombrie 2021 în Republica Moldova au fost înregistrate 329 294 cazuri de COVID-19, dintre care 14 295 constituie cazuri active la momentul actual; incidenţa în ultimele 7 zile este 308 cazuri la 100 mii de persoane, în creștere cu 16% comparativ cu săptămâna precedentă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture