Strada Cahulului va fi reconstruită și amenajată

47

Strada Cahulului din Bălți va fi reconstruită. Renovarea străzii va fi implementată ca parte a programului de revitalizare urbană și ca parte a proiectului de cooperare internațională. Partea poloneză va aloca aproximativ 40% din fondurile pentru reparația capitală a străzii. Viceprimarul de Bălți Nicolai Grigorișin a menționat că, pe lângă repararea drumului propriu-zis, vor fi reînnoite și trotuarele – vor fi amenajate cu plăcile noi.

Amintim că cooperarea administrației locale cu guvernul polonez se desfășoară de mai mulți ani. Proiectele anterioare au fost legate de instituțiile de învățământ. În februarie, Bălțiul a fost vizitat de ambasadorul Poloniei, Bartłomiej Zdaniuk. În cadrul unei întâlniri cu primarul, a fost discutată cooperarea internațională în diferite domenii: social, educațional, cultural, dar și comunal. Renato Usatîi a mulțumit ambasadorului pentru contribuția sa la dezvoltarea infrastructurii urbane la Bălți, precum și pentru acordarea de subvenții și granturi pentru amenajarea instituțiilor de învățământ. Cooperarea cu Polonia are o dimensiune concretă la Bălți. Datorită participării la proiectul „Small Grants Fund”, Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” a reușit să strângă suma necesară pentru reparația sălii de festivități. De asemenea a fost reconstruit acoperișul instituției de învățământ, care era în stare deplorabilă de mai mulți ani. Mai mult, guvernul polonez a oferit asistență financiară pentru reconstrucția clădirilor liceului „Alexandru Cuza” și grădiniței nr.4.

Улицу Кагульскую реконструируют и благоустроят

Улицу Кагульскую в Бельцах ждет реконструкция. Она будет осуществляться в рамках программы городской ревитализации и в рамках международного сотрудничества. Польская сторона выделит Бельцам порядка 40% денежных средств на проведение капитального ремонта улицы.

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 30. Juni 2020

Cmentariile sunt închise