SUTE DE OAMENI NU POT AJUNGE LA BĂLȚI: PRIMĂRIA, MEDIATOR ÎNTRE ANTA ȘI TRANSPORATORI

Reprezentanții primăriei municipiului Bălți, Regimentului de Patrulare Nord, transportatorilor de călători și Agenției Naționale Transport Auto s-au așezat la masa de negocieri pentru a identifica un șir de soluții de depășire a crizei  de acum o săptămână când sute de oameni din localitățile limitrofe ale municipiului n-au ajuns la destinație.

Motivul acestei nedumeriri  potrivit viceprimarului de Bălți, Igor Șeremet  a fost  și este faptul că  microbuzele de pe rutele interurbane nu au dreptul să  tranziteze drumurile urbiei pentru că în autorizațiile obținute de transportatorii  de la ANTA, aceste itinerare nu sunt indicate.

Pe lângă problema itinerariilor  confuze, șoferii care tranzitează orașul Bălți staționează  neautorizat la doleanțele pasagerilor. Mai mult ca atât unii dintre ei au creat așa- zisele autogări clandestine. Una dintre acestea se află la intersecția străzilor 31 august și Ștefan cel Mare și Sfânt .

Administratorii  companiilor de transportare a pasagerilor  au  solicita reprezentanților primăriei să  stabilească  traseele pe care să circule microbuzele interurbane pentru  a diminua atât problema cu transportul pasagerilor cât și aglomerării în trafic. Aceștia au mai solicitat să fie creată o stație suplimentară, deoare cea terminus este Autogara.

Reprezentanții ANTA care au fost prezenți la această întrevedere au luat cunoștință de cauză și au declarat că  atât transportatorii de călători cât si reprezentanții primărieie  trebuie să identifice soluțiile necesare pentru depășirea crizei.

Precizăm că în noiembrie 2013 fosta cunducerea a primăriei de Bălți a luat o decizie prin care a interziz circularea transportului interurban prin municipiu.  Actuala conducere a primăriei nu poate modifica această decizie pentru că a fost menținută printr-o hotărâre a Curții supreme de Justiție.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture