Sute de tone de nisip de granit vor fi împrăștiate pe străzile din municipiul Bălți

Sute de tone de nisip de granit din carierele din Cosăuți vor fi împrăștiate pe străzile din municipiul Bălți, în calitate de material antiderapant. O decizie în acest sens a fost luată de primarul de Bălți, Renato Usatîi în urma întrevederii cu proprietarii minelor. Potrivit înțelegerii nisipul este oferit gratis.

Directorul întreprinderii „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”, Vasile Sinenco, a declarat pentru BTV că, nisipul de granit va fi combinat cu sare și este la fel de eficient ca antiderapantul obișnuit.

Conform înțelegerii dintre primarul municipiului Bălți și reprezentantului carierei din Cosăuți, trebuie să aducem de acolo 1000 de tone de nisip de granit. Dacă până acum au fost aduse 300 de tone, înseamnă că vom transporta încă 700 de tone”.

Sinenco a precizat că autoritățile vor suporta doar cheltuielile pentru pentru transportarea materialului.

După acordul dintre primarul municipiului Bălți cu reprezentanții carierelor, materialul este oferit absolut gratuit. Noi plătim doar pentru transportare. Cred că dacă drumul va permite, până la sfârșitul săptămânii vom aduce întraga cantitate”.

Până în prezent, ghețușul de pe străzile municipiului Bălți a fost înlăturat cu amestecul de nisip și sare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture