Tănase – Sturza, duel acid pe facebook

Replici tăioase între președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, și fostul premier Ion Sturza. Cei doi s-au lansat într-un adevărat ping-pong de zeflemism pe rețeua de socializare facebook, scrie deschide.md

Alexandru Tănase a distribuit o știre despre faptul că alegerile prezidențiale din Austria au fost anulate. Atașat, demnitarul scrie un comentariu propriu în care spune: ”Îmi imaginez ce valuri ar fi stârnit o asemena decizie pe malurile fluviului Bâc… Ce bijuterie de talk-show-uri cu foști judecători la Curte si câte chilograme de “deep concern-uri” ar fi venit din mediul unor “diplomați”…”

 

În comentariile postării apare Ion Sturza care-i reproșează lui Tănase neîncrederea în cetățenii propriei țări. Totodată Sturza, cunoscut drept mare amator de vacanțe în Austria, de altfel ca și în momentul în care comenta postarea președintelui CC, adaugă: ”Urmăresc din Austria. Talk show cite vreți cu foarte multe beep consern. […] P.s. Citiți atent noutatea de la Digi si consecințele dramatice pentru Austria”. 

 

Urmează o replică de la Alexandru Tănase în care acesta respinge reproșul lui Sturza și lansează ”săgeți otăvite” în adresa ex-premierului. ”Domnule Ion Sturza Ion, daca veți citi atent ce am scris in postarea mea, nu veți găsi nici un cuvânt si nici un gând care măcar indirect ar viza încrederea în cetățenii Moldovei. […] Postarea mea se referă si la falsii proroci cărora “li se rupe inima de dragoste pentru acest popor” dar prefera sa-si țină banii si sa-i servească ciocolata fierbinte de dimineața, cat mai departe de plaiurile mioritice.” (n.r. Acum câteva luni, Sturza era titrat în presa moldovenească drept proroc al politicii de la Chișinău).

 

 

Ex-premierul nu se lasă: Da, după posturile d-ra înțeleg ca tot preferați sa serviți ciocolata in locuri exotice . După munca asidue pentru popor si din salar de judecător. Salutare ” pomului care face roade” de la cel cui ” ii se rupe inima”, îi răspunde el lui Tănase.

În cele din urmă, Președintele CC pune capac meciului, replicându-i ”adversarului” său următoarele: ”Exact dle Sturza Ion, din “salar”, off-shore-uri nu am!”. 

 

RISE Moldova a publicat luni, 4 aprilie, primul set de documente obținut din scurgerea globală #PanamaPapers, care arată legăturile offshore ale ex-premierului moldovean Ion Sturza cu miliardarul român Dinu Patriciu, cu fiul fostului ambasador al Norvegiei în Rusia, dar și cu primul director al filialei Rompetrol la Moscova. 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture