Tariful la gaz revizuit din nou

Moldovenii vor afla peste câteva zile cât vor plăti pentru gazele naturale. Consiliul de Administraţie al ANRE anunţă pentru miercuri, 13 ianuarie 2016, ora 10.00, desfăşurarea unei şedinţe publice la care va fi examinat şi supus aprobării proiectul de modificare a Metodologiei de calculare şi aplicare a tarifelor reglementate la gazele naturale, informează Noi.md.

Astfrl, majorarea de 10 la sută a tarifului la gaz, aprobată în noiembrie, s-ar putea înjumătăţi. Şi asta după ce Parlamentul a votat în lectură finală anularea controversatului amendament „Furdui”, prevedere ce a pus pe umerii consumatorilor cheltuielile pentru tranzitarea gazului.

Iniţiativa a venit din partea şefului Comisiei Economiei, care spune că menţinerea acestui amendament contravine normelor legale internaţionale, cauzând scumpiri la gaz. Astfel, ANRE urmează să-şi revadă tarifele.

Amintim că amendamentul controversat aparţine fostului deputat PLDM Simion Furdui şi a fost votat în iulie 2014. Potrivit experţilor în energetică, modificarea înseamnă o povară financiară de circa 800 de mii de lei în fiecare zi pentru consumatori, ceea ce a dus la majorarea cu 10 la sută a tarifului pentru gaze.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture