Tauber: CEC a furat votul și viitorul bălțenilor, de aceea trebuie să ieșim în stradă să ne apărăm drepturile

0

Comisia Electorală Centrală, prin decizia de ieri, a furat votul și viitorul bălțenilor și este de datoria noastră să ieșim în stradă să ne apărăm drepturile și să luptăm împotriva dezmățului și dictaturii impuse de Maia Sandu. Declarația aparține candidatului Partidului „ȘOR” la funcția de primar al orașului Bălți, Marina Tauber, făcută în cadrul unui briefing la Parlament. Tauber a adăugat că este decisă să meargă până la capăt și să lupte până în pânzele albe pentru adevăr.

„CEC v-a furat viitorul, iar acum suntem obligați cu toții să-l recuperăm din mâinile acestor bandiți. În primul rând, ne vom căuta dreptatea în instanță. Avem încredere că judecătorii vor avea suficient discernământ să ia o decizie corectă și să restabilească dreptatea. Iar pentru a-i face pe magistrați să ia o decizie legală și corectă, trebuie să ieșim în stradă și să luptăm. Vom ieși în stradă și vom apăra votul dumneavoastră, până vom întoarce ceea de ce ați fost lipsiți. Vom protesta până vom învinge”, a declarat Marina Tauber.

Parlamentarul a mai spus că decizia de ieri demonstrează un singur lucru, că Partidul „ȘOR” a avut dreptate atunci când a atenționat opinia publică, ambasadele și organismele internaționale că guvernarea pregătește un abuz.

„Noi am avut dreptate. Am avut dreptate când am spus că MAI și SIS ne-a persecutat, ne-a urmărit și o face în continuare. În loc să se ocupe de securitatea națională, SIS căuta să afle ce mâncăm, cât mâncăm și unde mâncăm. Am avut dreptate când v-am spus că Pavel Postică este o sculă în mâinile Maiei Sandu. V-ați convins că este așa. Ieri n-a vorbit Postică, ieri a vorbit Maia Sandu de la tribuna oficială a CEC. Și a făcut în cel mai jegos mod posibil. CEC a devenit ieri, în mod oficial un instrument de persecuție, o bâtă politică în noul stat dictatorial condus de Maia Sandu. Decizie de ieri a CEC este demnă de Cartea Recordurilor drept cea mai idioată și stupidă ilegalitate comisă vreodată de către un organ electoral. O decizie care îi va costa mult, vă asigur. Noi nu vom lăsa lucrurile așa. Suntem deciși să mergem până la capăt și să luptăm până în pânzele albe pentru adevăr”, a adăugat Tauber. 

Marina Tauber a explicat de ce a decis să facă briefing-ul de azi la Parlament.

„V-am invitat aici, pentru că nu excludem că, în curând, în această instituție nu vor mai putea intra deputații din opoziție. Ați observat că ei încearcă deja să-mi îngrădească dreptul de a folosi tribuna parlamentară, în condițiile în care eu sunt deputat și acest drept îmi este oferit de Constituție. Eu nu fac nimic altceva decât să atenționez opinia publică despre abuzurile puterii nu doar din postura de candidat, care a dreptul să fi ales, ci și din calitatea de deputat, care este obligat să vegheze asupra respectării legilor”, a adăugat Marina Tauber.

Am luat legătura cu secția comunicare cu mass-media al Președinției, pentru a oferi dreptul la replică șefei statului. Însă responsabila ne-a spus că președinția nu comentează declarațiile concurenților electorali. Iar responsabila pe comunicare a Comisiei Electorale Centrale nu ne-a răspuns la telefon.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture