TAXA AUTO SE SCHIMBĂ DIN NOU

Guvernul a instituit, prin aprobarea proiectului politicii fiscale, vamale și bugetare pe anul 2016, un impozit care reprezintă o plată obligatorie la buget pentru deţinerea autovehiculului înmatriculat în Republica Moldova, scrie Ziarul Național.

Toți deținătorii de mașini vor trebui să achite impozitul în fiecare an, o singură dată fie la data înmatriculării de stat a autovehiculului, fie la data înmatriculării de stat curente a autovehiculului.

Înmatricularea, precum şi testarea tehnică obligatorie a autovehiculului, fără prezentarea documentului de plată ce confirmă achitarea impozitului pentru anul curent, nu va fi efectuat.

Impozitul va fi achitat indiferent de rezultatele testării tehnice obligatorie. Dacă, în urma testării tehnice obligatorie, autovehiculul a fost interzis în exploatare, impozitul nu va fi restituit.

În cazul în care impozitul a fost achitat şi autovehiculul nu a trecut testarea tehnică obligatorie din cauza necorespunderii lui normelor stabilite, la supunerea repetată a autovehiculului testării tehnice obligatorie în aceeaşi perioadă fiscală de gestiune, impozitul nu va fi achitat.

Potrivit decizie Guvernului, impozitul pe autovehicule va fi achitat la contul trezorerial de venituri al bugetului unităţii administrativ-teritoriale după locul (adresa) înmatriculării autovehicululu.

Nu vor plăti acest impozit pe autotovehicule doar invalizii – pentru autovehicule reutilate în sistem cu dirijare manuală, fapt confirmat în Registrul de stat al transporturilor, dar și organele de protecţie socială a populaţiei – pentru autovehiculele luate la evidenţă odată cu înmatricularea primară de stat transmise în folosinţă invalizilor.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture