TEATRUL DIN BĂLȚI A ANIVERSAT 59 DE ANI CU O REPETIȚIE PENTRU O PREMIERĂ DE EXCEPȚIE

Forfotă mare la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Bălţi. Actorii se pregătesc de o nouă premieră, care va avea loc în data de 27 august, de ziua independenței Republicii Moldova. Piesa „Deșteptațil pe Ion”, la care se lucrează de aproape o lună, nu a fost aleasă întâmplător. Regizorul Ion Marcoci, spune că are un mesaj direct pentru spectator.

În spectacol vor juca 7 actori, care se pregătesc pentru avanpremieră deja în luna iunie. Deși au în spate o carieră lungă, artiștii recunosc că personajele sunt greu de interpretat.

Actrița Eufrosinia Ureche-Capmari, crede că mesajul va fi înțeles de cei care vor binevoi să-l înțeleagă.

Spectacolul urmează să fie recunoscut la nivel național și nu numai. Pentru asta se fac multe repetiții, se pregătesc costume și decorații care vor crea o atmosferă specială.

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți a împlinit 59 de ani de la fondare. Actorii și-au felicitat colegii și întreaga echipă.

De la începutul activității sale, teatrul a montat peste 200 de spectacole pentru adulți și copii – dramaturgie clasică și modernă, națională și internațională. Unul din obiectivele artistice de bază ale teatrului este montarea dramaturgiei naționale.

NATALIA TOCARCIUC
CORNELIU VIERU
IURIE BOLD

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture