Timp de o sămptămână CNAMUP a înregistrat 14837 de solicitări

În structura solicitărilor deservite predomină cele cauzate de urgențele respiratorii – circa 3772 solicitări.

0
Circa 14837 de solicitări au fost înregistrate în perioada 08.11.21 – 14.11.21 la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească . După acordarea asistenței medicale de urgență, la instituțiile medicale spitalicești au fost transportați 5518 pacienți, dintre care 4480 adulți și 1038 copii, se arată în comunicatul emis de CNAMUP.
Astfel în structura solicitărilor deservite predomină cele cauzate de urgențele respiratorii – circa 3772 solicitări, inclusiv 1160 IRVA, urmate de urgențele cardiovasculare – în jur de 2812 solicitări, inclusiv și 53 pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 1885 solicitări, inclusiv 195 de accidente vasculare cerebrale.
Mai mult decât atât în perioada menționată, 1136 cetățeni cu diverse traumatisme au primit primul ajutor medical la etapa de prespital. Ambulanța a fost solicitată în cazul a 53 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 70 persoane. Ulterior în dependență de starea pacienților, aceștia au fost transportați la spital.
Totodată, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 49 pacienți cu diverse intoxicații, printre care 18 persoane cu intoxicații medicamentoase, opt persoane intoxicate cu CO, șase intoxicate cu alcool și patru cu ciuperci.
Menționăm faptul că săptămâna trecută au fost înregistrate 43 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care 29 combustii și patru cazuri de hipotermie.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture