Un tânăr sustrăgea plăcuțe de înmatriculare după cerea recompensă

Bărbatul a fost reținut de polițiștii IP Botanica și cercetat penal pentru șantaj.

0

Un tânăr a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica sub conducerea procurorului Procuraturii mun. Chișinău oficiul Botanica, acesta la rândul său este  bănuit de șantaj. Bărbatul s-a dovedit a fi în vârstă de 27 de ani, originar din r. Hîncești, anterior judecat pentru furt și tâlhărie. 

Tânărul pe parcursul a două luni  octombrie – noiembrie, a sustras plăcuțele de înmatriculare a automobilelor ce sunt înregistrate peste hotarele Republicii Moldova, ulterior,  pe parbrizul unității de transport lăsa un bilețel cu un număr de telefon. Apoi prin  aplicația „Telegram”, cerea de la proprietarii unităților de transport bani în sumă de la 800 la 1000 lei, pentru a le întoarce plăcuțele de înmatriculare. Astfel în cadrul acțiunilor speciale de investigație și urmărire penală, angajații poliției au acumulat probe concludente și stabilit complicitatea suspectului în cel puțin 20 de cazuri de sustragere a plăcuțelor de înmatriculare pe teritoriul capitalei.

Mai mult ca atât în cadrul audierilor suspectul  și-a recunoscut vina, comunicând că a sustras plăcuțele de înmatriculare cu numere străine de pe teritoriul sectorului Botanica cât și din celelalte sectoare a mun. Chișinău, pentru a obține un profit. La momentul actual tânărul a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Conform legislație în vigoare el riscă închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 de lei.

Acțiunile polițiștilor continuă pentru stabilirea complicității acestuia și în alte cazuri.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture