Tiraspol, indignat că Ucraina nu-i recunoaște certificatele de vaccinare

Pretinsul minister de externe de la Tiraspol s-a autosesizat în legătură cu informația că Serviciul de Stat Grăniceri din Ucraina nu permite intrarea în țară a cetățenilor care dețin certificate de vaccinare emise în Transnistria. Pretinsul minister spune că procesul de vaccinare în regiunea separatistă este organizat în contact intens cu Organizația Mondială a Sănătății, iar fiecare persoană vaccinată este inclusă într-o bază de date care este disponibilă atât Tiraspolului, cât și Chișinăului. Totodată, certificatele emise de regiunea transnistreană ar fi identice cu cele emise de către Chișinău, scrie deschide.md.

„MAE din Transnistria este în contact, pe canale diplomatice, cu reprezentanții Ucrainei, Organizația Mondială a Sănătății, OSCE, dar și cu alți parteneri internaționali cu scopul de a decide cât mai curând asupra acestei probleme în interesele garantării libertății de circulație, dar și pentru a nu permite discreditarea idei de vaccinare cu certificatele OMS”. se menționează în declarația pretinsului minister de externe.

Foto: deschide.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture