Tkaciuk: Dodon minte când vorbește despre alegeri parlamentare anticipate

Membrul Comitetului Executiv al Partidului Congresul Civic, Mark Tkaciuk, crede că preşedintele Igor Dodon minte când spune că va cere alegeri parlamentare anticipate. Potrivit Infotag, Tkaciuk a remarcat pe reţelele de socializare că, în acest caz, „Dodon minte într-un mod deosebit de ruşinos, deoarece este clar pentru toţi cei din jur că minte”.

„Ei bine, ce decizie poate lua el cu privire la dizolvarea Parlamentului imediat după învestirea preşedintelui?

O astfel de „decizie inventată” se numeşte „schimbare a Constituţiei”. Şi cu siguranţă nu se va întâmpla imediat după inaugurare.

Poate speră că trei sferturi dintre membrii acestui Parlament nu vor alege de două ori Guvernul? Şi conform unui astfel de acord, Parlamentul se va dizolva singur?

El crede că ei sunt sinucigaşi? Pentru asta au fugit ei de trei ori dintr-o facţiune în alta?”, se întreabă politicianul.

Potrivit acestuia, „Dodon nu a învăţat să spună adevărul”.

„Poate că în următoarele câteva luni va învăţa cel puţin să mintă? Chiar şi cu o ingeniozitate atât de îndoielnică, el ar putea arăta puţin respect alegătorilor săi”, a conchis Tkaciuk.

Astfel a reacţionat politicianul la declaraţiile preşedintelui în exerciţiu, care a subliniat că „Parlamentul ar trebui dizolvat şi ar trebui convocate alegeri parlamentare anticipate”, promiţând „propunerea unei căi legale” în acest sens, „astfel încât noul preşedinte, după preluarea funcţiei, să nu aibă altă soluţie decât să semneze un decret privind dizolvarea Parlamentului şi convocarea alegerilor anticipate”.

Conform legislaţiei actuale, Parlamentul poate fi dizolvat în două cazuri – imposibilitatea formării unui guvern sau blocarea procedurii de adoptare a legilor timp de trei luni.

Sursa: infotag.md
Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture