Toată viața pentru sport: antrenorii emeriți ai RM au fost onorați la Bălți

Antrenorii emeriți ai Republicii Moldova au fost onorați la Bălți. În cadrul evenimentului, care a avut loc pe 13 ianuarie au participat Vladimir Oleanschii, Olga și Serghei Zubcov, Mihail Arsenii și Vasilii Sanduleac.  Viața fiecăruia dintre ei este strâns legată de tipul sport preferat – fotbal, șah și atletism. Mihail Arsenii are în spate o experiență profesională de 55 de ani.

Deține în palmaresul său o mulțime de titluri – Antrenor Emerit al R.Moldova la Fotbal, Lucrător Emerit în domeniul culturii fizice și sportului, Cavaler al Ordinului ,,Gloria Muncii”. Pe lângă toate acestea este director al unei școli sportive.

Olga și Serghei Zubcov sunt o pereche de antrenori de atletism, vestițidin în municipiu. Ambii activează mai bine de 50 de ani în acest domeniu.

A fost felicitat cu frumoasa aniversare de 75 de ani și Vladimir Olianschii, antrenorul emerit al R.Moldova la fotbal. Sub conducerea sa, în 1995, echipa clubului Olimpia a câștigat bronzul la Campionatul de Fotbal al Republicii Moldova la din Liga Națională.

O altă personalitate cunoscută este  Vasilii Sanduleac. Acesta  a participat la nouă olimpiade mondiale de șah, adevenit de 6 ori campion al Moldovei, este vicepreședinte Federației de Șah, antrenor emerit al Republicii Moldova la șah este director și antrenor al Școlii Sportive nr. 2 din Bălți. Vasilii Sanduleac are 50 de ani.

Veteranii au menționat că talentul, capacitatea de a munci și norocul sunt principalele succese în sport. Fiecare dintre ei este sigur că anii dedicați elevilor lor nu au fost în zadar.

La adresa eroilor zilei au răsunat multe cuvinte calde din partea elevilor și celor care au antrenori, datorită lor.

Toți participanții au primit diplome  și cadouri.

 

 

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture