Top 10 țări cu cei mai mulți morți de COVID: Locul ocupat de R. Moldova

Opt din primele 10 state cu cei mai mulți morți din cauza COVID-19, raportat la populație, provin din Europa de Est. Republica Moldova se numără și ea printre cele mai afectate țări, fiind pe locul 6 în lume într-un clasament realizat de Statista, scrie cotidianul.md.

ehia este în prezent țara din lume cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19, raportat la populație. Aproape 29 de mii de persoane au murit în această țară fiind infectate cu SARS-CoV-2, adică o medie de 2.698 morți la un milion de locuitori.

Primele 7 țări din clasamentul Statista provin din Europa de Est, iar Republica Moldova este clasată pe poziția a 6-a, cu o medie de 2.132 de morți la un milion de locuitori.

Este de precizat că Statista stabilește populația Republicii Moldova la 2,66 milioane de locuitori, raportându-se la ultimele date oferite de Biroul Național de Statistică. Experții estimează și ei populația reală a Republicii Moldova sub 3 milioane de locuitori.

Autoritățile de la Chișinău estimează populația Republicii Moldova la 3,5 milioane de locuitori, inclusiv în statisticile privind COVID-19. Raportându-ne la această populație, Moldova ar avea o medie de 1.608 decese la un milion de locuitori, ce ne-ar plasa pe locul 20 în lume.

Foto: știri.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture