TRECERILE PIETONALE DIN BĂLȚI VOR FI ILUMINATE SUPLIMENTAR

10 SEMAFOARE VOR FI DOTATE CU BUTOANE PENTRU PIETONI

169

În Bălți vor fi ilumineze suplimentar toate trecerile de pietoni, astfel încât șoferii să poată vedea clar pietonul. Noaptea și în condiții de vizibilitate slabă, șoferul nu reușește să reacționeze la o persoană care apare brusc din întuneric.

O bălțeancă, care a venit la întâlnirea cu primarul de Bălți Renato Usatîi, a spus că a devenit martor cînd pe o „zebră” de pe stradă Iorga un pieton a căzut sub roțile unei mașini. Tânăra a remarcat că autoritățile nu ar trebui să aștepte noi victime.

Iluminarea suplimentară este deosebit de actuală toamna și iarna, când durata zilei este redusă.

Renato Usatîi a menționat că primăria lucrează în prezent la un proiect de dotare a semafoarelor cu butoane pietonale. Acest lucru asigură o traversare în siguranță. În total, în oraș vor fi instalate 10 semafoare cu butoane. Mai mult ca atât, potrivit primarului, unul dintre consilierii municipali caută o companie care va oferi orașului reflectoare pentru iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni potențial periculoase.

Majoritatea pietonilor devin victime accidentelor rutiere la treceri de pietoni nereglementate, pe străzile unde există mai mult de două benzi. Când mașinile de pe o bandă se opresc pentru a permite trecerea unui pieton, șoferii die pe alte benzi pur și simplu nu-l văd. Prin urmare, seara și noaptea, trecerea de pietoni ar trebui să fie bine luminată. Aceasta este una dintre regulile principale.

Cmentariile sunt închise