TRENUL CARE VA CIRCULA CU 1000 DE KILOMETRI PE ORĂ

O companie din SUA a testat cu succes, miercuri, tehnologia pentru implementarea conceptului Hyperloop – trenul ce se va deplasa prin tuburi, pe perne de aer, cu ajutorul levitaţiei magnetice, la o viteză de peste 1.000 de kilometri pe oră.

Hyperloop One este una dintre putinele companii care se ocupă de dezvoltarea acestui mijloc de transport al viitorului, al carui concept a fost introdus de miliardarul Elon Musk, directorul executiv al SpaceX şi Tesla Motors, care se ocupă şi de dezvoltarea maşinilor electrice, precum şi a unor vehicule care să ducă oamenii pe Marte.

Compania a desfăşurat un experiment, miercuri, în mijlocul deşertului de lângă Las Vegas, arătând presei şi potenţialilor investitori cum un vagon metalic improvizat s-a pus în mişcare pe o şină, uşor desprins de aceasta datorită tehnologiei levitaţiei magnetice, a accelerat şi s-a prăbuşit în nisip după ce a parcurs aproximativ 100 de metri, relatează USA Today.

Fondatorii companiei doresc ca până la sfârşitul anului să facă un test complet, cu tubul aferent, construit pe piloni, prin care să circule vagonul. Viitoarele capsule care vor circula prin tub ar urma să atingă aproape 650 de kilometri pe oră în doar două secunde şi apoi o viteză de deplasare de peste 1.200 de kilometri pe oră.

Distanţa de peste 500 de kilometri dintre San Francisco şi Los Angeles ar urma să fie parcursă în doar 30 de minute.

Hyperloop One îşi propune ca până în 2019 să poată transporta în acest fel bunuri şi oameni până în 2021.

Unul dintre cofondatorii companiei, Shervin Pishevar, a povestit că s-a întâlnit cu Elon Musk, care îi este prieten, pentru a-l întreba dacă poate să preia conceptul şi să îi dezvolte potenţialul comercial.

A spus sigur că da, pentru că el e oricum prea ocupat să ajungă pe Marte”, a relatat Pishevar râzând.

independent.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture