Tulpina Delta ar putea fi confirmată curând și în laboratoarele de la Chișinău

Republica Moldova ar putea depista până la sfârșitul lunii august, în laboratoarele Agenției Naționale de Sănătate Publică de la Chișinău, tulpina de COVID – Delta. În viitorul apropiat, urmează să fie recepționate echipamentele necesare în acest sens, scrie tv8.md.

„Laboratirul ANSP e în faza de pregătire și recepționare a echipamentelor care să asigure capacitate de depistare a acestei tulpini. Nu putem spune exact, dar sperăm că până la sfârșit de august să putem testa și noi, deoarece OMS recomandă ca cel puțin 10 % dintre teste să fie făcute la aceste tulpini”, a declarat într-o conferință de presă epidemiologul Veaceslav Guțu.

Guțu a mai menționat că după confirmarea celor 12 cazuri de infectare cu tulpina Delta, alte probe nu au mai fost trimise laboratorului din Germania. Persoanele care au intrat în contact cu bolnavii diagnosticați cu Delta sunt în continuare monitorizați.

Foto: tv8.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture