TURIȘTII, TOT MAI MULT INTERESAȚI DE RM

În prima jumătate a acestui an, Republica Moldova a fost vizitată de 6,7 mii de străini. Aproape 57% dintre aceştia au sosit în scopuri de odihnă şi agrement, 34,5% — de afaceri şi profesionale, iar 2,6% — de tratament, scrie sputnik.md.

Ponderi mai însemnate în numărul total de turişti străini sosiţi în Moldova le-au revenit cetăţenilor din România, Ucraina, Federaţia Rusă, Turcia, Statele Unite ale Americii.

În ianuarie-iunie, au plecat în străinătate 72,5 mii de turişti din Moldova, cu 5,7% mai mult comparativ cu perioada similară din anul trecut. Majoritatea cetăţenilor moldoveni au plecat în străinătate în scopuri de odihnă şi agrement (98,9%).

Cetăţenii Republicii Moldova au preferat să călătorească, în principal, în Turcia, Bulgaria, România, Grecia, Egipt, Italia, Emiratele Arabe Unite, Austria şi Ucraina.

Numărul de excursionişti participanţi la turismul intern a totalizat 16,1 mii de turişti, în scădere cu 20,5% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture