Ucigașul din Elizaveta a fost eliberat la miez de noapte

Vitalie Tataru, cel care a împușcat mortal un tânăr din Elizaveta, a fost eliberat la miez de noapte. La ora 23.55, acesta a fost scos cu un microbus din ograda penitenciarului nr. 11 din Bălți. Peste 20 de polițiști s-au adunat în preajma instituției de detenție pentru a asigura securitatea lui Tataru. Potrivit unor informații, acesta a trecut în arest la domiciliu, scrie Nordnews.md.

Serviciul de presă al penitenciarelor ne-a spus că „Vitalie Tataru a fost eliberat, în baza art. 310, aln. 3 Cod de Executare, care stipulează că prevenitul este eliberat în ziua și la ora expirării termenului de deținere sub arest preventiv”. Am sunat și la Inspectoratul de Poliție Bălți. Ofițerul de presă, Svetlana Talpă, a declarat că polițiștii au asigurat protecția unei persoane, conform unei decizii judecătorești.

„În legătură cu executarea încheierii, emise la data de 21 iulie, de către Judecătoria municipiului Bălți, a fost dispusă măsura de protecție a unei persoane și a pazei locuinței sale”, a spus Talpă.

Igor Dorfman, avocatul lui Vitalie Tataru, o face pe niznaiul. Contactat telefonic, acesta a declarat că nu se află în oraș și că abia urmează să se întâlnească cu clientul său.

Mama lui Simion Botnari, ucis în iarna anului 2020, nu a putut vorbi cu presa. Aceasta doar a declarat că este la curent cu eliberarea lui Tataru.

Simion Botnari a murit în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2020, fiind împușcat de carabinierul Vitalie Tataru, în urma unui conflict între mai multe persoane. Pe 17 decembrie a anului trecut, Judecătoria Bălți l-a recunoscut pe Vitalie Tataru drept vinovat de omor și l-a condamnat la 17 ani de închisoare.

Din cauza unei greșeli de procedură, judecătorii de la Curtea de Apel Bălți au trimis dosarul la rejudecare în prima instanță.

Foto: Nordnews.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture