Ucraina a reîntors acasă peste 80 de mii de cetățeni: țara își închide granițele

În timp ce președintele de la noi, le dă de înțeles cetățenilor aflați peste hotare să stea în țările unde se află la moment. Omologul său ucrainean Vladimir Zelenskii, declară că până la data de 27 martie au fost aduși în țară de către autoritățile, mai mult de 80 de mii de cetățeni, până la închiderea tuturor granițelor din țara vecină, lucru care se va întâmpla stăzi.

Cei care rămân blocați în străinătate nu vor rămâne fără susținere, vor fi ajutați de misiunile diplomatice ucrainești.

Ministrul de externe Dmitrii Culeba a vorbit despre cum pot reveni cetățenii în țară după închiderea granițelor. Ucrainenii, care vor ramâne peste hotare, pot conta pe ajutorul din partea statului. Pentru susținere acestora, misiunile diplomatice ucrainene vor demara programul ,,Protecție”.

Reamintim că, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskii a declarat, că din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile sunt nevoite să închidă granițele din data de 27 martie, printre care și pentru cetățenii ucraineni, însă de cei care au rămas peste hotare, vor avea grijă diplomații. Potrivit acestuia, statul a readus acasa mai mult de 80 de mii de ucraineni cu transport aerian, feroviar, auto. Însă astăzi nu mai avem timp pentru a aștepta.

Potrivit lui Zelenski, de acei ucraineni, care nu vor reuși să se întoarcă în zilele următoare, vor avea grijă reprezentanții ucraineni ai  misiunilor diplomatice și a comunităților.

Украина вернула домой более 80 тысяч граждан: страна закрывает границы

Украина вернула домой более 80 тысяч граждан: страна закрывает границыУкраинцы, которые останутся за рубежом, могут рассчитывать на помощь украинского МИДа. Для их поддержки зарубежные дипломатические учреждения Украины развернут программу "Защита".

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 27. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture