Ucraina recunoaște certificatele de vaccin eliberate de R. Moldova

Autoritățile ucrainești anunță că sunt pe ultima sută de metri în semnarea unui acord reciproc, transmite Știri.md.

„Uniunea Europeană a decis să introducă un certificat digital sau pașaport de vaccinare. Noi, la Ministerul Afacerilor Externe, ne-am unit forțele cu colegii din Ministerul Sănătății, Ministerul Transformării Digitale cu Uniunea Europeană și vorbim deja în mod substanțial despre faptul că certificatul nostru digital este complet sincronizat cu cel european”, a declarat ministrul ucrainean de externe Dumitru Kuleba.

Până definitivarea platformei cu privire la certificatul verde, Ucraina a ajuns la un acord cu Ungaria, Moldova, Georgia și Turcia.

„Certificatul digital va fi sincronizat cu certificatul UE începând cu luna iulie. Nu vrem să așteptăm până în iulie, așa că am început să colaborăm cu unele țări vecine la recunoașterea certificatelor în format scris, certificat prezentat fizic.

În prezent, am convenit asupra acestui lucru cu Ungaria, Moldova, Georgia și Turcia”, a adăugat oficialul ucrainean, precizând că procesul necesită câteva intervenții birocratice.

Amintim că anterior, pentru a intra în Ucraina, cetățenii moldoveni erau obligați să prezinte un test negativ la COVID-19 și o asigurare medicală.

Foto: Știri.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture