UE a autorizat administrarea vaccinului anti-coronavirus Pfizer la copii cu vârste între 5 și 11 ani

Vaccinul Pfizer va fi administrat în două doze de 10 micrograme fiecare.

0

Agenția de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a aprobat, joi, administrarea vaccinului anti-coronavirus Pfizer/BioNTech pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că vaccinul Pfizer va fi administrat în două doze de 10 micrograme fiecare, cu trei săptămâni între cele două doze. Dozele pentru adulți conțin 30 de micrograme de vaccin, transmite  digi24.ro.

Mai mult decât atât, Pfizer/BioNTech a anunțat că eficacitatea vaccinului lor este de 90,7%, conform testelor clinice pentru grupa de vârstă menționată. Recent, EMA a autorizat administrarea vaccinului pentru copii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, în luna mai.

Menționăm faptul că nu este clar încă de când vor începe țările să administreze vaccinurile la copii, însă la începutul acestei săptămâni, ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, spunea că livrarea în Uniunea Europeană a dozelor pentru copii va începe din 20 decembrie.

Astfel zeci de milioane de copii din acest interval de vârstă vor fi eligibili pentru a fi vaccinați anti-coronavirus în Uniunea Europeană.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture