UE ÎNDEAMNĂ NOUL GUVERN DE LA CHIȘINĂU ȘI MANIFESTANȚII LA CALM

Reprezentanții Uniunii Europene îndeamnă atât protestatarii, cât și reprezentanții noului Guvern investit miercuri să se așeze la masa de dialog pentru a găsi o cale de urmat pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Înaltultului Reprezentant al UE Vicepreședinte Federica Mogherini.

În urma votului de astăzi pentru un nou guvern în Parlamentul Republicii Moldova și a demonstrațiilor care au decurs de la acest eveniment, Uniunea Europeană indeamnă la calm și reținere din partea tuturor. Încurajăm toate părțile interesate din țară să se angajeze într-un dialog pentru a găsi, împreună, o cale de urmat pentru Republica Moldova.

Înaltul Reprezentant / Vicepreședinte Federica Mogherini este în strâns contact cu Delegația UE la Chișinău și urmează îndeaproape situația.

În data de 20 ianuarie prin votul a 57 de deputații ai Parlamentului a fost votat noul Cabinet de miniștri în frunte cu premierul Pavel Filip. Ședința Parlamentului a fost convocată de urgență, iar noul executive a fost votat în decurs de 30 de minute. În această perioadă clădirea legislativului a fost înconjurată de manifestanți care au scandat „Demisia Guvernului” și „Vrem votul înapoi”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture