ULTIMATUMUL EXPIRĂ ASTĂZI

Ultimatumul înaintat de liderii protestatarilor, actualei guvernări, prin care este cerut anularea votului de învestire a Guvernului Filip, dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate expiră astăzi. În caz contrar, protestatarii vor recurge la mijloace de nesupunere civică.

Până joi, ora 16.00, dacă guvernarea nu cedează, mergem la următoarele acţiuni de nesupunere civică: blocarea câtorva trasee naţionale, a Aeroportului, Căii Ferate”, a declarat Dodon.

Termenul ultimatumului expiră joi, 28 ianuarie, la ora 17.00. Ei au suficient timp pentru a discuta acest subiect cu Vlad Plahotniuc – cel care ia deciziile. Dacă autorităţile vor accepta revendicările noastre, atunci putem discuta în ce mod vom desfăşura alegerile pentru a readuce Moldova în limitele legii, deoarece actualul parlament şi guvern, de facto, au uzurpat puterea. Mai mult, nu este cerinţa mea şi a zecilor de mii de oameni veniţi în piaţă – este cerinţa a 80% din populaţia Moldovei. Dacă nu ne ascultă pe noi, să asculte poporul„, a spus Usatîi

La mitingul de duminica trecută, care a avut loc în Piața Marei Adunări Naționale din Chișinău au participat peste 100.000 mii de persoane. Participanții nu au purtat însemne politice sau alte drapele decât cele ale Republicii Moldova și Uniunii Europene.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture