Ultimatumul Rusiei pentru a opri războiul din Ucraina: Lista celor ȘASE condiții ale lui Putin

Săptămânalul de analiză ucraineană ZN.UA a publicat o listă cu cele șase condiții înaintate de către Rusia guvernului de la Kiev pentru a opri războiul.

0

Ministrul de externe ucrainean, Dmitri Kuleba, a declarat, ca răspuns la discuțiile cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, că Rusia intenționează să-și continue agresiunea, până când Ucraina îi va îndeplini cerințele, una dintre acestea fiind să se predea, informează tv8.md.

Zerkalo Nedeli scrie că a obținut lista de cereri a Rusiei din surse diplomatice de încredere, iar președintele Fderației Ruse, Vladimir Putin, a cerut ca primele cinci condiții să fie introduse în Constituția Ucrainei, scrie Libertatea.ro.

1. Refuzul de a adera la NATO. Statutul neutru al Ucrainei. Rusia este gata să devină unul dintre garanții neutralității.

2. Rusa să fie a doua limbă de stat. Abrogarea tuturor legilor care o restricționează.

3. Recunoașterea Crimeei ca parte integrantă a Rusiei.

4. Recunoașterea de către Ucraina a independenței Republicilor Luhansk și Donețk în limitele administrative ale oblastelor (inclusiv teritoriile controlate în prezent de Ucraina).

5. „Denazificare”. Interzicerea partidelor ultranaționaliste, naziste și neonaziste și a organizațiilor publice, abrogarea legilor existente privind glorificarea naziștilor și neonaziştilor.

6. „Demilitarizarea Ucrainei”. Abandonarea completă a armelor ofensive.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a calificat inacceptabile cererile președintelui rus Vladimir Putin, pe care le propune ca să pună capăt războiului din Ucraina. În plus, Macron se îndoiește că Putin este acum capabil să negocieze deschis și să ofere ceva.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture