A provocat un prejudiciu de peste 3 000 de lei, dar a fost amendat cu 900 de lei

Un bărbat din Ocnița a  fost amendat cu 900 de lei după ce a fost prins la volanul  unui UAZ plin cu lemne „furate”.

0

Potrivit Inspecției pentru Protecția Mediului din Ocnița, mașina a fost stopată în timpul efectuării raziilor  privind contracararea tăierilor ilegale pe teritoriul satului Bârnova. Bărbatul avea mașina plină ochi cu masa lemnoasă de specia salcâm  și fără acte legale de proveniență, transmite tv8.md.

În urma măsurilor întreprinse de către inspectorii de mediu, s-a constatat că masa lemnoasă provine din fâșia forestieră din localitate. Bărbatul s-a ales cu un proces verbal și o amendă de 900 de lei. Asta chiar dacă, potrivit inspectorilor de mediu, suma prejudiciului constituie 3 087 de lei.

Totodată, inspectorii de mediu atenționează că raziile se vor intensifica. În această perioadă,  fiind atestată o creștere a tăierilor ilicite de pădure. În dimineața zilei de vineri,  inspectorii de mediu din Căușeni au raportat despre tăierea ilicită  a 57 arbori de salcâm și pomi  fructiferi. În acest caz, făptașii nu se cunosc. Prejudiciul cauzat mediului constituie 5417 lei.

Materialele întocmite au fost înaintate Inspectoratului de Poliție Căușeni,  pentru identificarea persoanelor care au comis contravenția.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture