ULTIMELE SĂPTĂMÂNI ÎN CARE POȚI DEPUNE DECLARAȚIA CU PRIVIRE LA IMPOZITUL PE VENIT. AFLĂ CARE ESTE PROCEDURA

Inspectoratul Fiscal de Stat pe municipiul Bălți anunță, că până în data de 25 martie, persoanele fizice trebuie să depună Declarația cu privire la impozitul pe venit aferent anului 2015. Potrivit șefului secției administrare fiscală persoane fizice, Anatolie Axentiuc, procedura de depunere a declarației este una simplă și durează doar câteva minute.

Este de meționat că la depunerea declarației, Serviciul Fiscal de Stat dispune de un sistem informațional automatizat prin care se generează o declarație precompletată, ceea ce permite deservirea mai rapidă a persoanelor. Dacă contribuabilii nu-și vor onora obligațiunea până la data de 25 martie, riscă să fie sancționați”.

Chiar la intrare, contribuabilul este direcționat spre biroul 210, unde îi vor fi acordate serviciile solicitate. Acolo, contribuabilul completează Declarația pe venit după câteva întrebări, în special, cu referire la scutirile existente pentru calcularea impozitului pe venit sau veniturile obținute din alte surse. Ulterior, persoana merge la bancă pentru a-și onora obligațiunea calculată. Ultimul birou este 102, unde contribuabilul depune declarația și obține recipisa pentru aceasta.

Pentru persoanele fizice, impozitul pe venit se determină conform legii, de 7 la sută din venitul anual impozitabil ce nu depășește suma de 29640 de lei și 18 la sută din venitul anual impozitabil ce depășește suma de 29640 de lei.

Persoanele fizice, obligate să depună Declarația privind impozitul pe venit sunt cele care lucrează la două sau mai multe locuri de muncă, unde primesc salariu care cumulativ depășește suma totală de 29640 de lei pe an. Au obținut venituri atât sub formă de salariu, cât și din vânzarea proprietății, a căror sumă totală depășește 29640 de lei”.

Sunt obigate să depună Declarația pe venit și persoanele fizice care nu au primit salariu, dar au obținut venituri de la vânzarea proprietății sau darea în chirie a terenurilor agricole, care depășește suma scutirii personale de 10128 lei. Declarația este obligatorie și pentru persoanele care își schimbă domiciliul permanent din Republica Moldova în altă țară.

Din data de 21 martie și până în data de 25 martie, Inspectoratul fiscal din municipiul Bălți va lucra în regim extins, de la 8:00 până la ora 19:00.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture