UN BĂRBAT A FOST SALVAT DE LA MOARTE. LECȚIA SALVATORILOR BĂLȚENI

Un bărbat a fost salvat de la moarte, după ce a căzut sub gheaţa lacului Komsomol. Este intervenția salvatorilor din Bălți care au simulat un înec şi au demonstrat cum trebuie de venit în ajutorul unei persoane care s-a prăbuşit în apă. Deși gheața de pe bazine este groasă, de tocmai 30-40 de centimetri, stratul ar urma să devină tot mai subțire, la sfârșitul lunii ferbuarie.

Potrivit scenariului, un bărbat traversează lacul pe gheață. La un moment dat, acesta s-a prăbuşit în apa rece. Strigătele disperate au fost auzite de către o echipă de salvatori, care a scos victima şi i-a acordat primul ajutor.

Salvatorii au prezentat și alte modalități de salvare, dar și de autosalvare, atunci când victima nu poate conta pe nimeni decât pe sine.

Specialiştii spun că după ce e salvată victima trebuie dezbrăcată de hainele ude şi învelită într-o plapumă. Chiar din primele minute, persoana salvată trebuie să bea cât mai multe băuturi calde pentru a evita hipotermia. Scafandrierul care a jucat rolul victimei a spus că a îngheţat de-a binelea și ar fi rezistat în apă maxim 10 minute.

Salvatorii atenţionează oamenii să fie prudenţi atunci când merg la pescuit sau se aventurează pe lacuri şi râuri.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture