UN CENTRU DE INOVAREA VA APĂREA LA UNIVERSITATEA DIN BĂLȚI

În următorii 3 ani în municipiul Bălți va fi  creat un Centru de inovare și transfer tehnologic pe teritoriul Universității de Stat ”Alecu Russo” .   Acesta constă în amenajarea unor laboratoare de lucru pentru tinerii studenți dar și pentru cercetători. Acolo, ei vor putea să-și pună în aplicare capacitățile pe care le-au acumulat în timpul orelor de teorie și vor colabora cu diferiți agenți economici pentru a moderniza și a spori capacitatea unor procese tehnologice.  Proiectul este realizat de Agenția de Dezvoltare Nord.

La fel vor finalizate lucrările de reparție a unor blocuri din campusul universității , pentru a asigura studențiii cu săli de coferință, laboratoare și cabinete metodologice.

Pentru regiunea de Nord, sunt prevăzute 32 proiecte. Cheltuielile a 17 dintre acestea vor fi suportate de stat, valorea cărora este aproximativ de 400 milioane de lei. Pentru celelalte proiecte se vor căuta sponsori.

Tot în următroii 3 ani, mai multe localități din nordul țării vor beneficia de îmbunătățirea serviciilor de apă canalizare și infrastructura drumurilor.

În total, pe țară sunt puse în aplicare 60 de proiecte pentru anii 2017-2020.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture