Un expert explică cum se pot găsi camere video ascunse în hotel

Marcus Hutchins, cunoscut pentru implicarea sa în atacul cu ransomware WannaCry, a făcut un filmuleţ pe TikTok pentru a-i învăţa pe oameni cum să identifice cu atenţie camerele video ascunse dintr-un hotel sau dintr-o locuinţă închiriată pe Airbnb.

În prezent, el predă cursuri de securitate cibernetică pe Instagram şi TikTok, unde videoclipul său despre camerele ascunse din hotel a adunat un număr impresionant de 27,1 milioane de vizualizări, transmite  Mediafax.

Marcus Hutchins, cunoscut în online şi sub numele de Malwaretech, este renumit pentru că a oprit temporar atacul ransomware WannaCry din 2017, care a afectat mii de computere din întreaga lume.

În clip, Hutchins recomandă folosirea unei lanterne pentru a verifica dacă în camera de hotel există vreun dispozitiv de înregistrare.

„Uitaţi această alarmă de incendiu, de exemplu, este plasată chiar deasupra patului”, începe el. „Acum, o modalitate de a vedea dacă dispozitivul este o cameră video este să aprindeţi o lumină puternică asupra lui. 

Dacă nimeriţi lentila unei camere, va avea o reflexie albastră”, spune el în timp ce îşi aprinde lanterna şi descoperă o cameră, potrivit The Mirror.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture