Un moldovean de 33 de ani a prezentat un certificat de vaccinare fals. Este al doilea caz înregistrat în R.Moldova

Un bărbat va fi cercetat penal pentru prezentarea unui certificat de vaccinare fals. Cazul a avut loc ieri la un punct de trecere a frontierei. Acesta intenționa să scape de regimul de autoizolare.

Pentru a fi scutit de autoizolare, un  bărbat de 33 de ani a prezentat la controlul de frontieră confirmarea faptului că i-a fost administrat vaccinul Johnson-Johnson. În timpul examinării, asupra certificatului au fost identificate mai multe semne neveridice. Tânărul pe lângă faptul că a fost plasat în autoizolare va fi cercetat penal pentru perfectarea ilegală a actului.

Cazul a avut loc pe 26 septembrie, în punctul de trecere Criva. Acesta, împreună cu documentele necesare pentru autorizarea intrării în țară a prezentat și certificatul de vaccinare pentru a fi scutit de carantină.

Actul ce ar fi trebuit să-i permită călătorului să circule fără restricții este motivul pentru care riscă amendă penală, deoarece asupra certificatului au fost depistate semne de falsificare legate de blanc, seria lotului, informația din bazele de date, codul QR și altele.

Audiat, tânărul a declarat că nu cunoaște despre cele depistate, însă nu s-a arătat mirat pentru că menționează el: „respectivul act i-a fost înmânat de o persoană, fiind angajat în Polonia”.

În repercursiune certificatul de vaccinare a fost ridicat, iar călătorul riscă o cercetare penală conform art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

Menționăm că este al doilea caz de acest gen. Primul caz a fost cercetat de către Poliția de Frontieră și ulterior diferit instanței de judecată pentru luarea măsurilor ce se impun.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture