UN PROIECT CE VA ÎMBUNĂTĂȚI VIAȚA MAI MULTOR PERSOANE

13

Peste 20 de organizații din nordul țării întrunite la un training la Bălți. Acesta vizează consolidarea capacițății organizațiilor non-guvernamentale din Republica Moldova de a crea servicii sociale durabile în parteneriat cu autoritățile publice locale. În cadrul proiectului, desfășurat concomitent la Chișinău și Cahul, se va da star unui concurs de granduri în luna iulie ce va cuprinde suma de 50 de mii de euro în parte pentru aproximativ 30 de organizații.

Organizația obștească „Demos” din municipiul Edineț a fost înființată în anul 2001 și are deja peste 30 de proiecte sociale implementate.

Timp de doua zile reprezentanții organizațiilor societăților civile au făcut schimb idei și de experiență prin lucru în grup și realizare de prezentări. Participanții au discutat despre posibile consorții chiar și între ONG-uri.

ONG-urile susțin că sprijinul financiar acordat de guvern nu acoperă necesitățile. Astfel, concursurile de granduri sunt așteptate.

Organizația obștească „Dreptul de a Fi” din Bălți a fost înființată în anul 2010 și a implemetat mai mult proiecte din finațare proprie.

Președintele organizației obștești „Făclia” din Ungheni, Angela Ciocârlan susține că este necesar să ne gândim la succesul proiectului prin prizma beneficiarilor.

Proiectul „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guver” a fost finațat de Uniunea Europeană, implemetat și co-finanțat de Fundațai Soros-Moldova în parteneriat cu Keystone Moldova și Alianța ONG-urilor în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei și Alianța Organizațiilor Pentru Persoane cu Dezabilități.

Cmentariile sunt închise