Un soldat ucrainean a omorât patru camarazi și o femeie cu un Kalașnikov și a rănit alte cinci persoane

1

Un soldat de 21 de ani din Garda Națională a Ucrainei a împușcat mortal cinci oameni cu un Kalașnikov și a rănit alții cinci. Patru dintre victimele care au decedat sunt camarazi de ai săi, scrie presa ucraineană. Tragedia a avut loc în această dimineață, 27 ianuarie, în jurul orei 04:00 dimineața, pe teritoriul unei uzine din orașul Dnipro. După atac, recrutul a fugit, însă a fost prins după câteva ore, scrie replicamedia.md. 

Polițiștii ucraineni au reușit să-l prindă pe atacator nu departe de orașul Dnipro, a confirmat pentru agenția de presă Unian serviciul de presă al Biroului Național de Investigații, care a publicat mai multe poze de la reținere, din care se vede că atacatorul avea o pușcă automată de model Kalașnikov.

Potrivit ministrului de Interne al Ucrainei, Denis Monastîrski, soldatul pe nume Artiom Riabciuk a fost reținut de poliție din regiunea Dnepropetrovsk.

Monastîrski a dat asigurări că tânărul va fi pedepsit cu toată asprimea. Mai mult, oficialul a ordonat să fie creată o comisie care să investigheze circumstanțele care au putut duce la gestul militarului de 21 de ani, „care a fost recrutat să învețe cum să apere țara și să aibă grijă de securitate și nu să-și împuște colegii.”

„Circumstanțele în care Artiom Riabciuk a trecut de la comisia medicală militară, starea lui psihică la momentul eliberării admiterii în arme vor fi analizate. După studierea condițiilor și împrejurărilor care au dus la tragedie, se vor trage concluzii, inclusiv în ceea ce privește pe angajații din sistemul militar”, a mai spus ministrul de Interne ucrainean.

Biroul național de Investigații al Ucrainei a deschis un dosar penal pe numele recrutului în temeiul articolelor 1 și 4 din partea 2 a articolului 115 din Codul penal al Ucrainei – omor premeditat a două sau mai multe persoane, săvârșit cu o cruzime deosebită.

Numele soldatului este Riabciuk Artiom Iurievici, născut în 2001. Se știe că este din orașul Izmail, regiunea Odesa. A inceput serviciul militar din toamna anului 2021, iar anterior a lucrat la un depozit și are studii tehnice profesionale.

Citește și
  1. Klaus spune

    Cedează și nervii în timpul crizei sanitare și morale din lume. Merită atenție și motivul omorului.. Ce rol ar fi jucat femeia…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe