Un bărbat din Cantemir, prins cu minciuna: Nu ține minte când s-a vaccinat

0

Un moldovean și un cetățean al Ucrainei sunt cercetați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false. Aceștia au fost identificați de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giugiulești-Galați și Basarabeasca, în ultimele 24 de ore, transmite Știri.md.

În primul caz, cercetat pentru prezentarea la controlul de frontieră a certificatului de vaccinare împotriva COVID-19 neveridic este un șofer de camion, în vârstă de 40 de ani, originar din raionul Cantemir.

„În rezultatul verificărilor în baza de date, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta nu se afla în țară la momentul imunizării. Fiind întrebat despre cele depistate, bărbatul a susținut că nu își amintește când i-ar fi fost administrat vaccinul”, menționează polițiștii de frontieră.

În cel de-al doilea caz, documentat este un cetățean al Ucrainei.

Acesta s-a prezentat la ieșire din țară, în punctul de trecere Basarabeasca, aflându-se la volanul unui autoturism de model VAZ, înmatriculat în Ucraina.

În procesul de control al actelor de călătorie ale străinului, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere al conducătorului auto, care ar fi emis din numele autorităților competente ale Ucrainei, prezintă unele suspecții. În cadrul verificărilor amănunțite a actului cu tehnica specială a fost confirmat bănuiala polițiștilor de frontieră cu privire la fals.

Ca urmare a celor constatate, pe numele conducătorului auto a fost întocmit act de constatare a ilegalității, iar permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre examinare.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud vor continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe