Afacere cu certificate COVID: Lucrător medical din Edineț, trimis în judecată

0

Un angajat al policlinicii din orașul Edineț a fost trimis pe banca acuzaților pentru falsificarea, în anul 2021, a certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19. Potrivit informației, angajatul introducea în baza de date a persoanelor vaccinate anumite persoane dintr-un sat al raionului Edineț, fără ca acestea să-și fi administrat vaccinul în realitate, transmite Știri.md. 

Astfel, în aceeași zi, medicul le-a eliberat certificatele de vaccinare cu prima și a doua doză, pe care aceștia urmau să le prezinte inclusiv la traversarea frontierei de stat. Pentru serviciul oferit, inculpatul a fost remunerat cu suma de 2.000 de lei.

Prin urmare, procurorii oficiului Nord al PCCOCS i-au incriminat bărbatului comiterea falsului în acte publice, adică înscrierea de către el în documente oficiale a datelor vădit false despre vaccinarea, din interes material; precum și falsul informatic, adică introducerea ilegală a datelor informatice, care nu corespund adevărului.

Pentru faptele comise, legea penală prevede amendă de până la 67.500 lei sau pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 5 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe