Un tată își va petrece restul vieții după gratii, după ce și-a abuzat timp de doi ani fiicele minore

Un bărbat din nordul Republicii Moldova a fost condamnat la detenție pe viață după ce timp de doi ani la rând și-a abuzat și hărțuit sexual fiicele minore, rămase în grija sa, scrie jurnal.md.

Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al PG, Sentința a fost dictată după ce Procuratura raionului Ocnița a demonstrat vina bărbatului pentru trei capete de acuzare: viol, acțiuni violente cu caracter sexual și hărțuire sexuală.

Potrivit probatoriului, în intervalul anilor 2018 – 2020, inculpatul și-a abuzat sexual fiica de 14 ani și a hărțuit-o pe sora acesteia de 11 ani.

Abuzurile bărbatului erau sistematice și au avut loc în timp ce mama fetelor era la muncă peste hotare, victimele rămânând în grija tatălui.

Adevărul a ieșit la iveală peste doi ani, când fetița mai mare i-a povestit bunicii despre calvarul prin care au trecut, iar femeia a anunțat oamenii legii. Pe acest caz a fost pornită imediat o cauză penală, iar agresorul a fost reținut și deținut în custodia statului până la pronunțarea verdictului.

Fiind audiat de procurori, bărbatul nu și-a recunoscut vina. Potrivit materialelor, inculpatul a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat pentru acțiuni similare, comise față de soție.

Victimelor violenței sexuale le-a fost oferită asistență medicală, socială și consiliere psihologică în vederea reabilitării.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Foto din reurse deschise.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture