Un troleibuz și un autobuz vor fi transformate în centre mobile de vaccinare împotriva COVID-19. Cum vor activa

Două centre mobile de vaccinare vor fi activate în Capitală. Anunțul a fost făcut de primarul geeneral al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale din acestă săptpmână. Mai exact, un troleibuz și un autobuz vor fi amenajate astfel încât oamenii să se poată vaccina, scrie tv8.md.

„Vom lansa două puncte de vaccinare mobile, pe roți. Un troleibuz și autobuz ca puncte mobile de vaccinare. Autobuzul va merge în suburbii, iar troleibuzele vor staționa în oraș, conform unui grafic și în locuri prestabilite. Vom avea echipe medicale care vor asigura vaccinarea tuturor, în imediata apropiere a locului de trai. Miercuri 26 mai la ora 11 vom lansa proiectul în Piața Marii Adunări Naționale”, a declarta edilul Capitalei.

Totodată, edilul a anunțat că la sfârșitul săptămânii curente va fi organizat un nou maraton de vaccinare anti COVID-19. Acesta se va desfășura la Palatul Republicii.

„La final de săptămână vom organiza un nou maraton de vaccinare la Chișinău, la Palatul Republicii. Vineri, de la ora 09:00  vom avea vaccin disponibil. Sunt realizate mai multe acțiuni în acest domeniu. În acest context vom avea 15 fluxuri paralele. Încă suntem în discuții dacă va fi intrare liberă sau în baza programării, iar vaccinurile sunt gratuite”, a specificat Ion Ceban.

Precizăm că, în perioada 21-23 mai, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testenițanu” a fost organizat primul maraton de vaccinare „De la student la student”. Vaccinare a fost posibilă fără programare, în regim non-stop – 24/24, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit – primul servit.

Acțiunea a fost organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova cu suportul și al Consiliului Rectorilor din Moldova.

Amintim că, Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță lansarea integrală a etapei a III de vaccinare. Anunțul a fost făcut de către responsabilii din cadrul ministerului. Datele Ministerului Sănătății arată că, de la începutul campaniei de imunizare, în Republica Moldova au fost administrate peste 200 de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Foto din resurse deschise.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture