Unde se află totuși ex-liderul PDM? Usatîi susține că Plahotniuc e în Turcia, iar fostul deputat român Rizea – în Thailanda

Locul aflării fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc încă nu este stabilit cu certitudine. Ex – deputatul român, Cristian Rizea a declarat, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, că Plahotniuc s-ar afla în Thailanda. Rizea a menționat că anterior, Plahotniuc a stat o perioadă în Dubai și în Cipru. De cealaltă parte, liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi a declarat la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8 că Plahotniuc s-ar afla în Turcia, transmite tv8.md.

„Erdogan (n. r. Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei) nu a vrut să îi ofere cetățenia Turciei pentru că se certa cu Putin. Acum o fi prin Thailanda, a fost și prin Ciprul turcesc, a fost și în Dubai, a plecat demult de acolo. Ultima oară când am vorbit cu niște băieți informați de la București, acolo era”, a declarat Cristian Rizea în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Totodată, liderul PN, Renato Usatîi a declarat în platoul TV 8 că Plahotniuc s-ar afla în continuare în Turcia și că din umbră, în continuare ar influența anumite decizii în Republica Moldova.

Fostul lider al democraților, Vlad Plahotniuc a fugit din Republica Moldova în iunie 2019, iar de atunci, locul aflării sale nu se cunoaște. Acesta a fost anunțat în căutare de autoritățile de la Chișinău, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari. În iulie anul trecut, Interpol a refuzat să îl dea în urmărire și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale organizației.

În ianuarie 2020, secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo, i-a declarat neeligibili pentru obținerea vizelor de intrare în SUA pe Plahotniuc, pe soția sa, Oxana Childescu, pe fiul său Timofei și un alt fiu, minor. Departamentul de Stat al SUA explica atunci, într-un comunicat oficial că această decizie are legătură cu implicarea lui Plahotniuc „în acte semnificative de corupție”

Foto din resurse deschise.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture