UNII BĂLȚENI PLĂTESC 55 DE LEI PENTRU 1 m² DE LOCUINȚĂ ÎNCĂLZITĂ

Gerul din ianuarie a adus facturi mai mari pentru energia termică. Bălțenii vor scoate din buzunare cu e 4 lei mai mult la fiecare metru pătrat de locuință încălzită, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. De vină ar fi temperaturile scăzute. Dacă în luna ianuarie a anului 2016, în medie au fost înregistrate temperaturi de -3,5 grade Celsius, atunci în ianuarie curent, termometrele au înregistrat -5,4 grade.

Bălțenii se plâng că greu fac față provocărilor iernii și sunt nevoiți să se împrumute sau să facă economii alte servicii.

Furnizorii de căldură, susțin că plata se formează și din alte considerente, cum ar fi starea tehnică a sistemelor de încălzire, grosimea pereților construcțiilor și nu în ultimul rând, numărul de locuințe deconectate de la sistemul de încălzire centrală. Astfel, potrivit reprezentanților societății pe acțiuni CET-NORD, cel mai mare tarif este înregistrat în blocul cu 9 etaje, de pe strada Conev 2, unde locuitorii vor plăti aproape 55 de lei pentru un metru pătrat. Per general, prețul mediu este 33,13 lei.

La rândul său, directorul întreprinderii municipale TERMOGAZ, Stepan Munteanu, a declarat că suma din facturi este mai mare din cauza reducerii plății la pierderile din rețea pentru locuințele debranșate și a majorării tarifelor de la sfârșitul anului trecut. Atunci a fost stabilit că o gigacalorie va costa 1219 lei și nu 1090 cum era mai devreme.

Munteanu a adăugat că renovarea rețeleor TERMOGAZ ar genera reduceri la energia termică pentru consumatori cu 30-40%. Pentru aceasta este însă nevoie de mari investiții.

Un lucru este îmbucurător. În februarei temperaturile încep să crească și luna este mai mică cu trei zile, așa că facturile vor indica valori mai mici.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture