Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și-a ales rectorul

Decanul facultății Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte, Ion Gajim este noul rector al Universitatii „Alecu Russo” din Bălți. El a fost ales de angajații instituției de învățământ și de studenți, pe un mandat de patru ani, în urma alegerilor generale de marți, 22 decembrie.

Președintele comisiei electorale din cadrul Universității, profesorul Anatol Moraru a declarant că la scrutin au participat peste 276 de persoa ne cu drept de vot, care și-au exprimat opțiunea prin vot secret.

Potrivit președintelui Comisiei Electorale, Anatol Moraru, dintr-un total de 310 persoane cu drept de vot, și-au exprimat opțiunea, prin vot secret, 276. Rectorul în funcție Gheorghe Popa a primit 128 de voturi, iar contracandidatul său, Ion Gajim, 142 de voturi pentru.

Conform regulamentului noul rector va fi investit în funcției în decurs de trei luni după aprobarea Ministerul Educației.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture