Într-un mesaj postat pe Facebook, liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi anunță că vine din Germania în R. Moldova și va participa duminică la protestul anunțat de președinta aleasă, Maia Sandu, scrie tv8.md

După ce președinta aleasă, Maia Sandu a anunțat că duminică vor avea loc proteste, astăzi, liderul PN, Renato Usatîi a declarat că va veni din Germania în R. Moldova și se va alătura manifestațiilor din PMAN. Asta după ce ieri, deputații PSRM-ȘOR au votat la repezeală mai multe proiecte de legi, printre care și Legea privind scoaterea SIS din subordinea președintelui, dar și proiectele privind politica bugetat fiscală, bugetul de stat.

Partidul Acțiune și Solidaritate a depus vineri, 4 decembrie, o contestație la Curtea Constituțională prin care cer să fie declarată neconstituțională Legea prin care SIS a fost scos din subordinea președintelui.

Ieri, în fața Parlamentului a avut loc protestul anunțat de președinta aleasă, Maia Sandu. Mai mulți cetățeni au protestat în fața Parlamentului pentru a-și manifesta nemulțumirea față de proiectul de lege înaintat de socialiști, care prevede scoaterea din atribuțiile Președinției a Serviciului Informații și Securitate (SIS).

Sursa: tv8.md