USATÎI: ÎN ACTUALA COMPONENȚĂ A CEC-LUI ALEGERILE PREZIDENȚIALE VOR VI FRAUDATE

Liderul Partidului Nostru și primarul de Bălți, Renato Usatîi cere modificarea componenței membrilor comisiei Electorale Centrale. Îndemnul lui Usatîii vine după ce vicepreședintele CEC, Ștefan Urîtu, a declarat în cadrul emisiunii Interpol de la TV7 că, atât alegerile parlamentare, cât și cele locale au fost fraudate.

Într-un mesaj postat pe facebook, primarul de la Bălți sugerează schimbarea membrilor CEC cu reprezentanții ai societății civile și a partidelor extraparlamentare.

În opinia lui Usatîi aceasta este una dintre principalele condiții a oponenților actualei guvernări, în campania electorală pentru alegerea președintelui țării.

Potrivit lui, în prezent CEC-ul este controlat de vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. În același text, Usatîi scrie că participarea în cursa electorală, în actualul format al CEC este un nonsens.

El spune că în astfel de condiții când alegerile sunt fraudate va câștiga candidatul înaintat de Plahotniuc.

Mai mul ca atât, o bună parte dintre cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt plecați peste hotare la muncă. Acest lucru îi va permite Comisiei Electorale Centrale să facă ce dorește.

Renato Usatîii a mai adăugat că Ștefan Urîtu, în timpul campaniei electorale din 2014 a spus lucrurilor pe nume, în special când a refuzat să sprijine decizia de a suspenda partidul „Patria” din cursa.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture