Usatîi: Președintele promulgă legi, care pot genera un nou conflict în regiune

288

Liderul partidului de opoziție ”Partidul Nostru”, Renato Usatîi, nu-l crede pe președintele Igor Dodon, atunci când acesta spune că, „va depune tot efortul pentru a răsturna actuala guvernare, în cazul în care majoritatea parlamentară va încerca să implice Moldova într-un conflict militar regional.“ Ideea e că Dodon a contribuit, în mod repetat, la consolidarea puterii majorității parlamentare și recent a promulgat legea, care permite cetățenilor străini să-și satisfacă serviciul militar în armata Republicii Moldova.

„Duminică, el (Igor Dodon) a fost în vizită la poligonul militar de la Bulboaca și a declarat că își va da toată silința ca să răstoarne guvernul, în cazul în care majoritatea parlamentară va încerca să implice țara într-un nou conflict militar. Vreau să vă reamintesc că nu e pentru prima dată, când Dodon face asemenea afirmații. Înainte de alegeri el, în mod verbal, deja „a depus toate eforturile“ pentru a extermina „eurounioniștii“. Insă, imediat după alegeri, s-a așezat cu ei la masa de negocieri, a anunțat necesitatea de a ajunge la un consens. S-a ”deconsolidat” într-atât, încât a propus introducerea sistemului mixt,  promovat de câțiva ani de Plahotniuc „- scrie Renato Usatii pe rețeaua de socializare Facebook.

Opoziționistul reamintește că „doar câteva zile în urmă, acest luptătorul a semnat legea care permite cetățenilor străini să îndeplinească serviciul militar în armata moldovenească.Tocmai în momentul, în care potrivit lui Dodon, puterea încearcă să atragă Moldova în acest conflict.”

„De fapt, procesul deja a demarat și vedem cum președintele îl susține. El, de asemea, reprezintă puterea. Deci, pe cine a avut de gând să răstoarne Dodon „-? se întreabă Usatîi.

„In pofida imaginii sale de slujitor credincios, ce se supune majorității parlamentare, președintele în ultimul timp, se umflă în pene, referindu-se la revolta sclavilor conduși de prietenul său Spartacus. Problema este că Dodon – nu e un gladiator, iar moldovenii nu sunt robi. În caz contrar, încă l-ar fi crezut. „- a afirmat  liderul Partidului Nostru.

Anterior, doctorul  în istorie și fostul consilier al președintelui Vladimir Voronin pe politica internă, Mark Tcaciuk a comentat promulgarea acestei legi.

”El din nou a promulgat totul!”

”E bine, că împuternicirile i-au prins măcar la ceva. Oare acesta nu e un motiv de bucurie? Legea, care permite cetățenilor altor state să îndeplinească serviciul în armata moldovenească, a fost promulgată. Legea a fost votată de actuala majoritate parlamentară și, desigur, autorii ei,în primul rând s-au gândit cum să atragă în armata națională în special cetățenii moldoveni care sunt, concomitent, cetățeni ai țărilor din Uniunea Vamală.

Am înțeles totul corect?

Nimic nu a fost distorsionat?

De altfel, cum ar fi promulgat-o bine-cunoscutul nostru specialist în Confucius? „

Într-un mod ironic, Mark Tkachuk a reacționat și la mesajul președintelui depspre o eventuală organizare a protestelor, în cazul în care majoritatea parlamentară ar pleda pentru declanșarea unui conflict regional.

„Nu știu cum dumneavostră, dar mi-a stat incredibil de ușor, liniștitor, distractiv. Încrederea oarbă în viitor m-a copleșit. El a spus că nu v-a permite declanșarea unui război. Dar dacă totuși se va întâmpla, el mă va scoate în piață. Așa că vom învinge. Ura! „

Cmentariile sunt închise