USATÎI RISCĂ PÂNĂ LA DOI ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU CĂ L-AR FI AMENINȚAT PE TIMOFTI

Primarul de Bălți, Renato Usatîi riscă până la doi ani de închisoare pentru că la-ar fi amenințat pe Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anunțul a fost făcut luni de Procuratura Generală care a fost sesizată printr-un demers emis de Președenție.

Potrivit documentului liderul „Partidului Nostru” este învinuit pentru faptul organizării unor acțiuni publice nesancţionate, inclusiv în preajma unor obiective protejate de stat, ce au ca scop destabilizarea activităţii instituţiei prezidenţiale şi constituie o ingerinţă în activitatea domnului Nicolae Timofti, Preşedintele Republicii Moldova, ameninţându-l cu vătămarea integrităţii corporale şi a sănătăţii.

În rezultatul examinării respectivei sesizări şi a circumstanţelor cazului, Procuratura Generală a pornit urmărirea penală.

Pentru comiterea acestei infracţiuni, norma penală prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 20 de mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore, sau închisoare de până la doi ani.
Precizăm că informația apărută pe pagina web a procuraturii a apărut imediat dupe ce Renato Usatîii a zvurat la Moscova pentru a semna un șir de acte legate de furnizarea unor autospeciale de dezăpezire. Mașini care urmează să fie transmise în folosință municipiului Bălți.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Usatîii a menționat că după semnarea acordului va reveni în Republica Moldova pentru a continua protestele.

Anterior, primarul de Balti a solicitat tuturor cetățenilor să vină la un miting de protest în masă care se va desfășura în centrul Capitalei, în așa-numita „Zi X”, atunci când Parlamentul va vota prim-ministrul propus de Partidului Democrat a lui Vladimir Plahotniuc.

Fără exagerare, astăzi noi ne străduim să salvăm țara. Săptămâna viitoare se va decide soarta țării. Ori oferim o șansă de dezvoltare Republicii Moldova sau oferim posibilitaede a dezvoltării sărăciei urmate de imigrarea masivă a cetățenilor și distrugerea statului,.” A scris Renato Usatîi pe Facebook.

El este convins că în ziua în care hoții vor încearcă să aleagă un prim-ministru, în centrul Chișinălui trebuie să vină „Toată Moldova!”. Potrivit lui acesta este singura modalitate de a salva țara.

Postul de Televiziune din Bălți va urmări desfășurarea evenimentele în jurul acestui caz.

Vom reveni cu detalii.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture