USATÎI: SPECIALIȘȚII DIN CEHIA SUNT PENTRU BĂLȚI CA UN CADOU, CARE NU POATE FI NEGLIJAT

173

O delegație de experți în domeniul sistemelor informaționale geografice și urbanism – designeri, arhitecți și urbaniști din Republica Cehă a venit în vizita de lucru la Bălți.

În cadrul proiectului inițiat de Agenția de Dezvoltare Cehă, următorii trei ani ei vor lucra împreună cu experți locali și vor ajuta la schimbarea aspectului și a infrastructurii orașelor moldovenești. Deși acesta este un proiect realizat la nivel național, oaspeții din Cehia au decis să înceapă cu Bălțiul.

Reprezentanții delegației s-au întâlnit cu colegii lor din Bălți, iar apoi au dorit să comunice personal cu primarul capitalei de nord. Renato Usatîi a accentuat că urbanismul la Bălți, ca atare, lipsește. El a mai menționat că principala problemă din orașul nostru este un număr imens de construcții edificate ilegal.

Renato Usatîi speră că cooperarea cu partea cehă va da roade frumoase. Iar durata proiectului va permite nu numai planificarea și începerea implementării acestuia, ci și finalizarea lui. Renato Usatii a concluzionat: „Credem la fel ca și specialiștii din Cehia, însă vom lucra mai repede decât ei își imaginează.”

Moldova este una din țările prioritare din listă statelor, cărora Republica Cehă le oferă susținere și asistență. Grație subvențiilor de la Agenția Cehă de Dezvoltare, în Moldova sunt implementate numeroase proiecte în diverse domenii.

USATÎI: SPECIALIȘȚII DIN CEHIA SUNT PENTRU BĂLȚI CA UN CADOU, CARE NU POATE FI NEGLIJAT

USATÎI: SPECIALIȘȚII DIN CEHIA SUNT PENTRU BĂLȚI CA UN CADOU, CARE NU POATE FI NEGLIJATO delegație de experți în domeniul sistemelor informaționale geografice și urbanism – designeri, arhitecți și urbaniști din Republica Cehă a venit în vizita de lucru la Bălți.

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 29. November 2019

Cmentariile sunt închise