VA FI SAU NU VA FI UN NOU CENTRU COMERCIAL LÂNGĂ AUTOGARA BĂLȚI?

În regiunea autogării din Bălți, în imediata apropiere de râul Răut ar putea să apară un nou centru comercial. Proiectul de construcție a fost discutat în cadrul ședinței Consiliului Urbanistic, care însă a aprobat doar conceptul nu și proiectul în sine. În primul rând, acesta ar avea multe neclarități în ceea ce privește amplasarea obiectului, care nu poate fi construit în raza de 25 de metri față de Răut.

Potrivit șefului Agenției ecologice teritoriale Bălți, Adrian Crаsnobaev, realizarea acestei construcții va fi anevoioasă, dacă nu vor fi luate în calcul normele ecologice.

Conform proiectului prezentat, construcția are două nivele, de formă dreptunghiulară și este divizată în mai multe spații, cu diferite destinații. Arhitecții au propus ca acestea să fie în concordanță pentru a nu știrbi aspectul estetic al regiunii.

Membrii Consiliului Urbanistic au enunțat mai multe recomandări referitor la obiectul prezentat și au propus ca proiectantul să vină cu un șir de modificări și concretizări la următoarea ședință a consiliului, mai ales că divizarea spațiilor nu ar corespunde nici normelor antiincendiare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture