Vaccinarea moldovenilor în România

Ministerul Sănătății din Republica Moldova anunță că lucrează la crearea unei baze de date pentru a monitoriza câți cetățeni ai țării noastre se vaccinează în România, scrie tv8.md.

Deși mai mulți moldoveni și-au administrat deja vaccinul în România,  Ministerul Sănătății încă nu deține o bază de date unde s-ar duce evidența celor imunizați. Cristina Stratulat, reprezentantă al Ministerului Sănătății, a declarat pentru Tv8 că, în prezent, are loc procesul de creare a unei baze de date pentru a duce evidența persoanelor care se vaccinează în România. În scurt timp, publicul urmează să fie informat despre cum are loc procesul de vaccinare peste Prut, dar și câți cetățeni au fost imunizați.

Amintim că, mai mulți cetățeni moldoveni, care dispun de cetățenie română, se vaccinează în România prin intermediului unei programări online prealabile. De asemenea, este și cazul mai multor deputați din R. Moldova.

Până în prezent, în Republica Moldova s-au imunizat 51 574 de persoane, iar în România – 1 532 872 de persoane (din 27 decembrie 2020).

Foto: NewsMaker.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture