Veteranii au sărbătorit anul nou pe stil vechi

Pentru câteva clipe au uitat de griji și s-au aventurat în dans și poezie. Veteranii din orașul Bălți au sărbătorit cu voie bună ajunul Anul Nou pe stil vechi.

Iar ce fel de Anul Nou fără colinde. Așa că batrânii s-au colindat unii pe ații, dorindu-și sănătate și mulți bani.

Danilchina Nadejda, are 91 de ani. Ea a fost martorul celui de-al doilea război mondial și cu durere în suflet și-a mintește de acele zile.

Anul nou la mine se asociază cu durere, am avut o copilărie flămândă, înainte de război și la noi nu se sărbătorea, tatal a decedat iar de sarbărori ma bucuram dacă cineva îmi dădea o hreancă de pâine”.

Unica alinare pentru pensionară este Clubu Veteranilor, aici vine cu mare drag de peste 20 de ani. Aici cântă și parcă mai uită de greutăți.

Oaspete de onoare la festivitate a fost și șefa Serviciului Sănătate Bălți, Feodora Rodiucova. Ea a mulțumit organizatorilor pentru acest eveniment de suflet. Potrivit șefului Serviciului Sănătate, acestă sărbătoarea ia adus aminte de părinții care au decedat în acest an.

Eu socot că persoanele acestea merită de aceia că au luptat toată viața pentru o bucată de pâine, pentru ziua de azi și noi suntem obligați să le facem zilele acestea mai calde mai frumoase”.

În orașul Bălți sunt peste 150 de veterani.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture